Ne Higgy A Szemének Sorozat

  1. Ne higgy a szemének sorozat son
  2. Ne higgy a szemének sorozat videa
  3. Ne higgy a szemének sorozat teljes film
  4. Ne higgy a szemének sorozat 2019
  5. Ne higgy a szemnek sorozat

A minisorozatok jelentik az arany középutat egyes történetek elmesélésekor, és pont ilyen a Netflixen nemrég debütált Ne higgy a szemének! is. Hat egyórás epizódja remekül építi fel a feszültséget, amihez másfél-két óra ebben az esetben kevés volna, a sok évados forma viszont sok – a minisorozatos megoldás sűrű, megfeszített történetvezetésével képes fenntartani a nézőben keltett kíváncsiságot. A sorozat Sarah Pinborough 2017-ben megjelent regényéből készült, ezt a legtöbben a domestic noir szubzsánerébe sorolják, vagyis a házasság és a családi élet sötét oldaláról szóló, női szemszögből megírt pszichothrillerként azonosítják. A besorolás vitatott, Pinborough történetében sorra váltják egymást különböző műfajok, gyakoriak a műfaji átjárások. A szerző a regény befejezését az angol Marmite-hoz hasonlította, ez egy kenyérre kenhető élesztőkivonat, egyesek imádják, mások szerint undorító, Pinborough hasonló kettősséggel jellemezte saját csattanóját is. Steve Lightfoot 2021. február 17-én megjelent adaptációja a végkifejletnek mindent alárendelve igyekszik működtetni irányváltásait, kérdés, sikerül-e a képernyőn is beváltani a műfaji sokszínűséghez fűződő ígéreteket.

Ne higgy a szemének sorozat son

-et a többi jól sikerült produkció közül, az nem más, mint hogy nem rágja a sorozat közben tett utalásokat az ember szájába. Mostanában ez egy elég gyakori, a Netflixen futó sorozatok is rendszerint esnek ebbe a hibába, valószínűleg ez korszakos probléma. Valószínűleg itt azért sem követték el az alkotók ezt a hibát, mert szorosan a könyvre támaszkodtak, ennek köszönhetően viszont kielégítő nézői élményt nyújt befejezni ezt a történetet. Aki nekikezd, számíthat rá, hogy a folyamatosan szinten tartott lebegtetés, sejtelmes hangulat és a tökéletesen megteremtett kíváncsiság miatt nehéz nem egyben végignézni a történetet, cserébe minden szálat elvarrnak a végén. Az utolsó résszel érnek be elejtett mondatok, utalások, apró jelek és gesztusok, amitől minden addigi jelenet új értelmet nyer.

ne higgy a szemének sorozat son

Ne higgy a szemének sorozat videa

  • A farm ahol élünk 2 évad 9
  • Óvodai és bölcsődei beiratkozás – Bordány
  • Ne higgy a szemének sorozat teljes film
  • Vásárlás: Bionit Fokhagyma - galagonya - fagyöngy tablett -Bionit- Táplálékkiegészítő árak összehasonlítása, Fokhagyma galagonya fagyöngy tablett Bionit boltok
  • Öcsiker kft jászberény mez utca b
  • Eltűnt egy ember a balatonban 1
  • Arany jános versei családi koreus
  • Dr farkas viktor neurológia maganrendeles 3
  • Ne higgy a szemének sorozat 2017
  • Indiana jones és az utolsó kereszteslovag online
  • Ne higgy a szemének sorozat 1

Ne higgy a szemének sorozat teljes film

Hamar egyértelművé válik, hogy David felesége, Adele (Eve Hewson) egy elég érdekes figura, házassága a férjével pedig bonyolult, de egészen az utolsó részig nem lehet pontosan megérteni, hogy miért. David sem könnyű eset, mindkettő karakterrel van gond bőven, viszont titokzatosságuk nemcsak félelmetes, hanem egyszerre vonzó is. Nem is csoda, hogy Louise hirtelen azon kapja magát, hogy mindkét karakter az élete részévé válik, és ahogy többet tud meg róluk, annál inkább érzi, hogy valami nagyon zűrös szituációba keveredett. A sztori jól van felépítve, mindig annyit csepegtet, hogy a romantikusan indult történetből szépen fokozatosan haladunk a pszichothriller irányába, míg az utolsó rész már teljesen átalakul egy misztikusabb végkifejlet felé. A remek sztorivezetés köszönhető Sarah Pinborough azonos című könyvének, viszont az alkotók mindent hozzáadtak, ami miatt sorozat formátumban is kiválóan megállja a helyét a történet. A színészi alakítások erősek, Simona Brown játéka nagyon precíz, a végletekig finoman és hitelesen ábrázolja Louise karakterét.

ne higgy a szemének sorozat 2

Ne higgy a szemének sorozat 2019

ne higgy a szemének sorozat 5

A titokzatos fickó azonban nem megy ennél tovább, hanem fogja magát és szó szerint elszalad. Csak kicsit később derül ki, hogy az illető nem volt más, mint a nő új főnöke, Dr. David Ferguson (Tom Bateman), akinek mellesleg felesége van. További streaming hírek itt! Louise (Simona Brown) bizarr szerelmi háromszögbe keveredik bele, vajon sírás lesz a vége? / Fotó: Netflix A 6 részes produkció Sarah Pinborough 2017-ben megjelent regényét dolgozza fel, amelyet a következő felhívással jelentetett meg anno kiadója: "Ne higgyen ennek a könyvnek. Ne higgyen ennek a sztorinak. " Ez a két mondat jól összefoglalja a Netflix új misztikus sorozatát is, amellyel kapcsolatban az a közmegegyezés, hogy úgy érdemes leülni elé, hogy az ember minél kevesebbet tud a sztoriról. Egy nagyon fordulatos, helyenként erotikus pszichológiai thrillerről van szó, amely a már említett három karakter viszonyát veszi górcső alá. David egy olyan fickó, aki hiába dolgozik pszichiáterként, nagyon furcsán kommunikál az emberekkel, és már a Ne higgy a szemének!

Ne higgy a szemnek sorozat

A sorozat a családi erőszakot tematizáló, alapvetően realista thriller műfajától elrugaszkodva fokozatosan halad a misztikum birodalma felé, beemel ugyan életszerű problémákat, de ezek inkább adalékanyagoknak hatnak, segítik, hogy felépüljön a végjátékra épülő cselekmény atmoszférája. Lightfoot nem kötelezi el magát egyik műfaji irány vagy hangnem mellett sem, de ez nem gazdagságot szül, hanem kicsit minden műfaji szál vagy felkínált értelmezési lehetőség hiányos marad. Mintha a sorozat kiragadná a mélyebb problémák legizgatóbb mozzanatát; a látszólag elnyomott, zavart elméjű feleség kezében ott a fenyegető konyhakés, a férjből árad a jól ismert elegáns-szadista kisugárzás, a pszichológiai hatásosság az elhallgatott traumákra, kábítószer-és gyógyszerfüggésre, illetve a mára trendivé vált, szexi-őrült női karakterre épül. Louis elvált anyafigurája igyekszik erősíteni a realista alapot, olyan problémákat képbe hozva, amelyekkel bárki azonosulhat. A magány, a bizalomvesztés, az anyai szorongás és a kitörésre érzett vágy emberi problémák, amik a kifejtetlenség miatt végül azonosulást talán mégsem okoznak, de fenntartják a figyelmet.

A Ne higgy a szemének! rögtön az első résztől bizarr, elég Louise alvajárására és rémisztő "látomásaira" gondolni. A színészi játékok rátesznek az egészre egy lapáttal, főleg az Adele bőrébe bújó Eve Hewson teljesít kiemelkedően. A Netflix produkciója erős idegzetű nézőknek ajánlott, akiket nem zavarnak a kemény szexjelenetek és az sem, hogy a végéig a sötétben kell tapogatóznunk. A Ne higgy a szemének! megosztó sorozat, amely az eredeti regényhez hasonlóan most heves vitákat váltott ki az online fórumozókból. Nem véletlenül. 7/10 misztikus thriller Netflix sorozat streaming

Louise (Simona Brown), az elvált anya egy bárban találkozik Daviddel (Tom Bateman), aki első ránézésre afféle szoftromantikus történetek titokzatos férfifigurája típus. Csókkal búcsúznak, Davidről azonban kiderül, hogy Louise új főnöke, és emellett még nős is. Máris adott a szappanoperaszerű szerelmi háromszög, Louisenak ráadásul egyre mélyül a barátsága David feleségével, Adele-el (Eve Hewson) is. Időnként visszatekintünk a mit sem sejtő Adele múltjába, ez a múlt pedig bizarr elvarratlan szálakat sejtet Daviddel való kapcsolatát illetően. Mindkét fél furcsán viselkedik, egyre nyilvánvalóbb, hogy valahogyan ártanak is egymásnak, de a történet sorra elbizonytalanítja a nézőt annak megítélésében, ki itt a valódi áldozat. A flashbackek és a házasságban lapuló titok megágyaznak a feszültségnek, Louise karakterén keresztül pedig egyre közelebb kerülünk a válaszhoz. Adele múltja és jelenben is gyakran megmutatkozó személyiségzavara a pszichologizálás lehetőségét kínálják, de a szorongás felületes ábrázolása nem elég ahhoz, hogy a történetet pszichológiainak nevezhessük.